20 Nisan 2010 Salı

kelebek

Emlakçılar fena, ev taşımak daha da fena, kavuşmak güzel..

Gecenin bu vakti zaplayan kocam elinde kumanda Kral TV de şu Tuğba bilmemneyi kritize ederken uyuyakaldıysa fena(soyadını bilemedim bu saatte, hani Hülya Avşar a benzeyen ya da benzemeyen) ,sonra Ayla Dikmen şarkısı çalmaya başladıysa fena ve kanal değiştirmeye engel uykulu bir hüzün varsa daha da fena..

Rüzgar bıdır bıdır, bıcır bıcır, geveze, papağan, mutlu, hani bilse takla atacak ki bacaklarını "V" yapıp başını yere dayayıp tersten bize bakıp kahkaha atıyor, bir de "alaaa" deyişi var ki sonra kendi kahkasında boğuluyor..Bu ara deliksiz uyuyor, o da mı yorgun acaba..Ama korkuyordum ne olacak diye, geçen sabah "Deppe abla" diyerek uyandı, sayıkladı Adana daki komşumuzun kızını,bizim de kıymetlimiz Defne..Sonra uyanınca sormadı ama, sormuyor ya içine atıyor zannediyorum, 1.5 yaşındaki çocuğun kendini ifade ediş şeklini kendime benzetme çabam fena..

Evi yerleştirdik, ya da yerleştiremedik, 1.5 yaşında bir çocukla bundan emin olamamak eh işte, annem ve abim olmasa yanımda ne yapardım diye düşünmek bile çok fena, varlar işte ve iyi ki..

Oyun gruplarım için odam hazır, hayal ediyorum ki burada da devam edeceğim oyun gruplarıma, herşey hayal etmekle başlar, hayal etmekten korkmak fena..

Elimde bir not defterim olsa; kara kaplıyı açıp sözlüye kaldırıp "neden?" diye sorup gözlerinin taa içine bakmak istediğim insanlar ve durumlar var bu ara, ki ben bu soruyu terk etmiştim bir kuytuda..Bunu ille de yazmak istemek fena..

Fotoğraf eklemeye üşenmek ne fena, oysa Rüzgar ın temizlik eldivenlerimle bisiklete bindiği kareler şahane..

Koltuktan kanepeye geçip kanal değiştirememek ve bu sebepten Kral TV ile geceyi sonlandırmak fena..

Ailemin her ferdi uyurken onları düşünüp mutlu olmak ve şükretmek şahane..

Karnımda yaşayan kelebeklerin bir süredir uyanmamakta ısrar ettikleri depresif uykudan uyanışlarını izlemek şahane..Dönmüş olmak da..

Biz iyiyiz, sadece yorgunuz ve biraz da şaşkın..

9 Nisan 2010 Cuma

Hoşçakal Adana.

evimiz. evimizin balkonuna kadar sarkan limon ağaçları. arka balkonun en yakın arkadaşı şeftali ağacı.berna. tunç. betül. sevemediğim beyaz önlük. adana numune eğitim ve araştırma hastanesi.rüzgar' ın ali abisi.oyun gruplarım. handan abla. sibel abla.sedef.derin.rüzgar' ın ablası defne.gazipaşa bulvarında günde yüz kere yürümeler. ayda. kitapsan. çukurova üniversitesi.tarsus kadın sığınma evi.yasemin kokusu. ciğerci ne demek.adana devlet tiyatrosu.nesrin abla. kağıttan gemiler. tülay abla.gülizar ablam.fahruşum.sakin kalabilmek. nil. günce. durmaktan sıkılmak. yasemin. damla. perdelerim. tarsus. kübracım. portakal çiçeği kokusu. uzun yaz geceleri. istanbul' u özlemek.

günler geçer, ben çoğalırım, umarım, umalım..