8 Aralık 2009 Salı

nisyan



1. Dün pazı sardım, düdüklünün buharında pişirdim, harika oldu, kocamı mutlu etmek tek amacım olmasa oturup hepsini yiyebilirdim.

2. Rüzgar' ı öptüm, uykusunda, uyanırsa uyansın dedim, deli gibi öptüm boynunu, ellerini, gülümsedi ama uyanmadı.Bayılıyorum sana dedim, yine gülümsedi ama uyanmadı. Poposunu döndü bana en sonunda..

3. Yılbaşı için yapılacaklar listemi yazdım. Şıkır şıkır bir bebekli yılbaşı partisi var bu sene bizim evde. Süslerimi ve hediyelerimi kendim hazırlayacağım, fabrikasyon olmayacak bu sene, ne hediyeler ne de 2010, el yapımı zevkli bir 2010, olur mu olur..

4. Engellenemez bir domates yeme isteğim var, bu kış vakti, bunu halletmeliyim. Rüzgar da dolapta domateslerin olduğu gözü öyle iyi biliyor ki, önce aç diyor, sonra eline alıp ıka diyor- yıka-.

5. Artık Rüzgar' ın yanında çok dikkatliyiz. Yerden birşey buluyor, gözümün içine bakıyor. Yeme dersem yiyecek. Demiyorum. Dilimin ucunu ısırarak başımı çeviriyorum. "Ah ah ah" diyerek veriyor bana, al diyor yani. Bugün mont giymem krizi, sonra da bu montu çıkarmam krizi. Sıklıkla altımı açtırmam, madem açtın kapattırmam. Bugün babasına anlattım durumu eve gelince, kötü kötü baktı bana dönüp. Dedik ki, hııııı, yanında konuşmuyorduk hani..Kızıyor bazen bana, elini yüzüme doğru uzatıp "ğayıı, ğayıı" diyor..Hayır anne demek bu..Pırt yapıyor çişş diye tutturuyor gibi çoğalır örnekler..

5. İstanbul' a kar yağar yakında, işe gidemeyip evde kalır insanlar. Bundan 2.5 yıl kadar önce biz orada yaşarken olduğu gibi..O karın kokusunu özledim. Rüzgar' ı kaptığımız gibi uçuversek, desek ki biz evde mahsur kalmayı özledik, çıkmayalım evden. Gülerler mi?

6. Nimet il nisyan. Unutmak nimettir yani.

7. off.

7 yorum:

ElfAna dedi ki...

Ama pek hos geliyor kulaga senin bu parti

AycA dedi ki...

çok iyiymiş.. unutmanın nimet olması..:=) ben bu nimetten neden yararlanamıyorum ki :(
parti iyiymiş.. istanbula uöarsanız bize gelsenize partiye :D bebekli bebekli eğleniriz D

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Unutmak nimettir ilk kez duydum bu sözü. Affetmek gibi.
Bizim bu buluşma işi yılan hikayesi oldu. Bu haftasonu sınavım var ders çalışıyorum. 19 ya da 20 sinde buluşsak mı ne dersin?

Iraz dedi ki...

20 si pazara mı geliyor? O zaman buluşalım lütfen, cumartesileri oyungruplarım var ya, çok doluyum, koştur koştur..
Ama 20 sinde kesin buluşalım :)Ben baktım şimdi Pazar :)

Iraz dedi ki...

Parti güzel evet..Ağacımızı aldık geldik az önce, Rüzgar uyuyor şimdi, o da şahit olsun diye yarın açıp beraber süsleyeceğiz.
Ayçaa..
Ben de yararlanamıyorum bu nimetten, derim de kalınlaşmıyor aksi gibi, hatta zaman zaman açık yarayım hala :)
Amaaaannn....

Kağıttan Gemiler dedi ki...

20. si benim içinde uygun gibi görünüyor. Görüşürüz.

Iraz dedi ki...

Bana tekrar mail atar mısın, ama bu sefer habbecik@yahoo.com.
Az önce Sedef' le yemek yedik, o da olacak tabiki bu buluşmada :)