31 Mart 2011 Perşembe

AİLE İÇİ İLETİŞİM SEMİNERLERİ-3, Anaokulu Seçimi




“Evde sıkıldığını düşünüyorum ama okul için erken mi, doğru zamanlama nasıl olur bilemiyorum”



“O kadar çok okul var ki, hangisini seçeceğim, nasıl karar vereceğim aklım çok karışık..”



“Okulları geziyorum ama nelere dikkat etmeliyim, neler sormalıyım bilmiyorum..”



“Okuldan beklentilerim dozunda mı, aslında ne beklemeliyim bilmiyorum..”



“Okula nasıl hazırlayacağım, bu dönemde okulda ne kadar zaman geçirmeli ve alışma döneminde bana düşen görevler neler bilemiyorum..”



Diyorsanız...



Ve ; bir okulun eğitim programı nasıl değerlendirilir,öğretmen nasıl değerlendirilir, bir anaokulu binasının ne gibi fiziki özellikleri olmalı, beslenme programında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir gibi sorularla aklınız karışıyorsa..



...



Çocuğunuzun ev dışında ilk deneyimlerini yaşayacağı, “büyümek” denen yolda ailesinden sonraki ilk “eşlikçileri” ile karşılacağı yerdir anaokulu..Ve belki de tüm okul hayatını etkileyecek bu önemli kararı vermek oldukça zordur ebeveynler için...



Uçlar arasında gidip gelmek, bir çocuğun gözünden bu tartışmaya kulak vermek, empati yeteneği güçlü bir ebeveyne dönüşmek, gerçek vak’a örneklerini dinleyip fikir üretmek için Uzman Psikolog Iraz Toros Suman’ ın konuşmacı olduğu Aile İçi İletişim Seminerleri’ nin üçüncüsüne; anaokulu seçimi hakkında konuşmaya davetlisiniz..





Tarih:

10 Nisan 2010, Pazar,

14:00- 16:30

Yer:

Bizden1e, Kişisel Gelişim Merkezi, Bostancı

Ücret:

25 TL.

Kayıt ve Bilgi Almak İçin: iraztoros@yahoo.com



* Katılım kontenjanla sınırlıdır.Katılmak isteyenler 8 Nisan Cuma gününe kadar kayıt yaptırabilirler.



***

1980 doğumlu Iraz Toros Suman, İstanbul Bilgi Üniversitelerinde aldığı psikoloji lisans eğitiminin ardından bir kadın sığınma evinin kurucu müdürlüğünü yaptı. Bu deneyim aile içi iletişim problemlerinin geldiği son noktaya şahit olmasını; böylece çocuklarla çalışmanın önemini kavramasını sağladı.Bu dönemde uzmanlığını tamamladı ve tezini “aile içi şiddet” üzerine oluşturdu. Kadın sığınma evinde kurduğu oyun odası herşeyin başlangıcıydı. Sağlık bakanlığı çalışanı olarak geçirdiği yıllarda çocuklarla ilgili ölçme-değerlendirme süreçlerinde aktif olarak yer aldı.Normal gelişim gösteren çocukların yanısıra farklı gelişim gösteren çocuklarla bol bol çalışma fırsatı bulan uzmanımız, 2009’dan beri “Iraz’ ın Oyun Grupları” adlı oluşumu ile alternatif eğitim modellerinden esinlenen aktiviteler yaratarak ebeveyn katılımlı oyun grupları düzenliyor. Toros Suman aynı zamanda,İstanbul’ da özel bir merkezde aile danışmanı olarak çalışmakta.

Hiç yorum yok: