6 Mayıs 2011 Cuma

bir ruh hali özeti...



DÜELLO

Bir düelloda
Daha büyük bir şey vardır
Ve daha acıdır bu
Ölümden de ölüm korkusundan da

Bakarsın dün en güvendiğin kişi
Karşı tarafın şahidi olmuş
İşte acıdır bu da
Ölümden de korkusundan da

Daha da acısı vardır ama
O da sevdiğin kadının
Karşı tarafı ziyaret etmesidir
Bu bir nezaket ziyareti de olsa
Düello gerçekleşmemiş de olsa
Acıdır bu
Ondan da ondan da

Daha da acısı
Kılıcın elinde
Alnında bir tutam güneş
Kalakalıyorsun ortada

Cemal SÜREYA

Bence bu bir aşk şiiri değil, Cemal Süreya nasıl yazdıysa yazdı...Bence bu bir yüzleşme şiiri,hayatı temize çekme şiiri belki biraz da..Bugünün özetidir..Karşı taraf hep vardır bu hayatta, önemli olan senin yanında durduğun kişinin kimin yanında durduğudur..Diretmemeli, veda edebilmeli, emin olunca gidebilmeli, en çok da dostluklardan..

Şimdi alnımda bir tutam güneş, önce sevgilimin üstünü örteceğim, sonra oğlumun..Bir bardak çay alacağım, ben öyle olsun istediğim için, mecburiyetten değil, düellosuz bir yaşama dair hayaller kuracağım..

Neler oluyor dediğiniz anda okuyun bu şiiri e mi, anlatacak size neler olduğunu..ve barışık kalın hem kendinizle hem dünyayla, siz almıştınız o kılıcı elinize, hazırdınız aslında..Ah birşey daha, bu postun etiketlerinden biri de kadın,bu bir tesadüf değil,ellerimle etiketledim...


6 yorum:

Unknown dedi ki...

öyle tabii... bi de şey mühim, bazen böyle olduğunda, duraksadığında zor. bir de böyle olup çocuğuna hayatı sevdirmeye çalışıp, hayat güzeldir dedirtmek, güzel günler göreceğiz, güneşli günler dedirtmek var. anne olunca hayatı savunmak gerekir sanırım di mi :)

Iraz dedi ki...

Evet hayatı savunmak gerekir sanırım ama bir süre sonra savunmak değil sunmak olacak derdimiz..Görecekler, duyacaklar, bilecekler..Görme, bakma, duyma, tatma diyemeyeceğiz, o yuzden dikkatli olmak lazım savunurken, sen bana boyle anlatmamıştın demesinler diye..Ben diyor muyum, kendime sadece :)

Kiraz Çekirdeği dedi ki...

Sarstı bu şiir beni... Daha önce okumamıştım... Beğendim, yazdım bir yere...

Esra Ergüven dedi ki...

ço ço kbegendim, su andaki ruh halime oyl euyumlu ki, neler oluyorun sorgulamasını yaparken... ama yok yok duello bana göre değil...

Iraz dedi ki...

Sarsmayacak gibi degil ki, gecenin bu saati okudum, bir daha bir daha sarstı işte...

Iraz dedi ki...

İyi geldi düello bana gore degil diyen birini duymak..