2 Şubat 2012 Perşembe

Rüzgar Çizgi Çocuk Atölyesi' nde..

Bu hafta trafik ışıklarını çizdi, bir de yanan bir bina, itfaiyeciler ışıkta beklemeseler de olur dedi sonra..Beş dakika sonra bu hafta resim atölyesine gidecek miyim acaba, kar duracak mı dedi..Ve sonra yangın çizdi..




Ve herşeyi saklıyoruz anne-oğul uzun süredir, yangın resimlerindeki alevlerin ayrı küçük küçük parçalara resmedilmişlerini, mutlu canavarları, kızgın denizanalarını, hiçbirşeye benzemeyen ufak ufak bulut parçalarını (?!?).Saklıyoruz tarih atarak, klasörleyerek, değer vererek..


Yasemin ile ilk tanıştığımızda "çöp adam bile çizemem" dedim, "öyle değil işte" diye başladı ve öyle heyecanla anlattı ki..Rüzgar gelsin sana dedim, hala kendimden vazgeçmiş ya da zaman yaratamazmış bir ruh hali içinde,ama Rüzgar gitmeli mutlaka diyen iç sesim hala kulaklarımda...



Rüzgar şimdi her Cumartesi Çizgi Çocuk 'a gidiyor. Rüzgar' ı etkileyen çok şey var, beni etkileyen ise gerçekten bir atölyeye gidiyor olması..


Mış gibi yapılmayan, "aferiiiin, muhteşem olmuş,hadi herkese gösterelim" diye bağıran yetişkinlerin olmadığı bir atölye...

Yani çocuğu kendi haline ve doğasına bırakan, dolayısıyla uğruna çok şey yapabileceğim "benden beklemeden kendini onaylayan çocuk" a katkı sağlayan bir deneyim bu Rüzgar için..



Üstelik "gerçekten" atölye..Çocuk dostu görünmek(!) için çizgi film karakterleriyle doldurulmamış, A 4 kağıda ne çizeceğini söyleyen yetişkinlerin olmadığı, bir ressam ve bir heykeltraşın paylaştığı bir sanat atölyesi..Girince sizi de içine alan başka bir dünya..


Çocukluğumu hatırlıyorum, böyle bir atölyede kendi çocukluğumu hayal ediyorum, şimdikinden daha hayalperest olabilmem için eksik kalan tek parça bu belki de, yaratabileceğim bir zemin..


Rüzgar bir hamur parçası ile bütün gün gezip onu jet uçağı, neptün toprağı, bebek tüyü(?) ve benzeri pek çok şeye dönüştürüyor gün içinde..Hele bir de pelerinini giyip evin içinde koşmaya başladı mı, post modern bir film çekilebilir ağzından dökülenlerle, hayalleriyle..


Yani Rüzgar' ın hayalleri, elleri, ruhu ve bugünü için, iyi ki var Çizgi Çocuk Atölyesi...

Biraz daha fazlası için Çizgi Çocuk Atölyesi' nin ik animasyonunu izleyin mutlaka!

4 yorum:

Ceylin'in Annesi dedi ki...

Ben de çok istiyorum kızımın bu tür atölyelere gitmesini.
Ancak henüz sadece 1 yaşında, en erken ne zaman başlanır sizce?

Sevgiler,
www.ceylinolmez.com

Iraz dedi ki...

Merhaba,
Bence 1 yaşında ev yapımı parmak boyaları ile tanışabilir ve arkası gelir..
Yasemin ve Zeynep 3 yaş üstü ile çalışıyorlar ama 3 yaş altı da çok talep aldıklarını biliyorum. Bir konuşabilir/yazışabilirsiniz belki?

http://www.cizgiatolyesi.com/iletisim.html

Sevgiler,
Iraz.

architect dedi ki...

Modada değil mi bu atölye?,Can da eminim keyif alır (da) bana zor geliyor onu her hafta sonu modaya taşımak ama emek vermeden hiçbir şey olmuyor değil mi? hangi günler gidiyor Rüzgar?

http://www.benimcanim.blogspot.com/search/label/Can%C4%B1n%20sanat%20eserleri

Kendi kendine birşeyler yapyor Can da,bazen de birlikte :)
sevgiler..

Iraz dedi ki...

Selam,
Evet atölye Moda'da, kolay degil her Cumartesi götürmek ama Rüzgar çok seviyor ve biz de mutlu mesut taşıyoruz onu :)