21 Aralık 2008 Pazar

ben bu cümleleri sevmiyorum..


ooo, daha bu ne ki, asıl yürümeye başlayınca bir dakika bile oturmayacaksın..
evet tahmin ediyorum ki oturmayacağım, oturmak çok da derdim değil..zaten aklı başında insan bir bebeği olsun istediğinde önce düşünür "hazır mıyım, bu sonu olmayan bir koşuşturmaca..." diye, cevap evetse, gelir bir melek, konar ömrünün en güzel yerine.. yok eğer aklı başında değil başka yerlerde geziniyorsa kişinin, oturur da kalkar da..çok da umrunda olmaz gene bu durum..

amaaan, biz de çocuk büyüttük, hiç de böyle şeylere dikkat etmedik...
ben ediyorum ama ne yapacağız? sen çocuk büyütürken muhtemelen şu anda benim sana isyan ettiğim gibi sen de isyan ediyordun aile büyüklerine, ama toplumsal değer yargılarımız ve normlarımız sana susmanı buyuruyorlardı, bana ise konuşma izni var azıcık kendimden sebep..

aaaa, bu çocuk kucağa alışmış, yandınız siz...
hayır efendim yanmadık, süper güzel yapıyoruz ve de istiyoruz kucağa alışmasını..ben görmedim ki yürümeye koşmaya başladıktan sonra uyku ve şefkat talepleri dışında ebeveynlerine yapışan çocuk..ki o kadarını çoluk çocuğa karıştım ben de yapıyorum.. iyi ki kucaklıyoruz oğlumuzu her fırsatta..o da diyor ki;
"-oh ne mutluluk, annem ve babam her ihtiyacım olduğunda buradalar.."
"-aaa iyi ki beni kucaklarına aldılar, yattığım yerden ne kadar keşfedebilirim ki bu nasıl bir dünya.."
"-offf çok sıkılmıştım yatmaktan.."

biz mama veriyoruz,siz?!?
Iraz: "-Biz vermiyoruz, siz niye veriyorsunuz? "
Kişi: "-Doymaz diye"
Iraz: "-Niye doymasın ki?"
Kişi: "-Bilmem, annem dedi"
Iraz: "-?!?"
Kişi: " Sizinki doyuyor mu?"
Iraz: "-Doymasa ağlar hem de yetersiz kilo alır"
Kişi: "Maşallah, sütün yarıyor demek ki"
Iraz: "-?!?"
Kişi: "-Ehem, kehem, kem, küm, öhö, bödö"
Iraz: "-Şey, doktora sordunuz mu, hani yetiyorsa sütün vermeseniz boşuna, almasa gereksiz kilo,hem anne sütü onun ihtiyaç duyduğu herşeyi barındırıyor içinde fazlasıyla?"
Kişi: "-Sorduk sorduk, siz bilirsiniz dedi"
Iraz: "-?!?,tamam o zaman..."

Ay hıçkırık tutmuş bunu, getir bakıyım bir limon..
şimdi her şeyden önce ben seni bilirkişi tayin etmedim ki, getir bakiyim ordan bir karpuz diyebiliyor musun benim evimde, hayır..o zaman limonu da bu kadar rahat isteme..sonra..çocuk yetiştirmiş olman benden daha yetkin kılmaz ki seni..çocuk benim..oradan bir limon gelecekse bu çocuk için benim istemem lazım..beni hıçkırık tutuğunda limon sıkmıyorum ki ağzıma, hele de biri bunu ben istemeden yapsa fena olur sonu..neden bebeğime yapayım ki..sütten başka birşeyle beslememek en temel gayretimken o kadar ekşi bir sıvıyı bilerek isteyerek nasıl akıtırım ağzına..sen bilmesen de ben biliyorum ki emzirince geçiyor..

18 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

çok memnun oldum tanıştığımıza. sık sık ziyarete gelirim sizi artık..bizimkilerin uyku düzenleri de benziyormuş birbirine.

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

bir de insan uyurken bakmaya doyamıyor değil mi?

Iraz dedi ki...

tabi ya, ben bir de babasıyla oynarlarken çok ama çok duygulanıyorum :)

ruhdagı dedi ki...

Hıçkırık ve limon!!!
Allahım bu soruları soran kişilerin derdi ne acaba?

Kolaylıklar diliyorum size.

Bebeğiniz çok tatlı uyuyor ve ben dayanamayıp uyandırmadan usulca öpüyorum yanağından :)

Hamarat Anne dedi ki...

işin zormuş Iraz,yalnız milletçe baılırız tecrube anlatmaya,çözüm bulmaya:)

Yesim dedi ki...

Merhaba Iraz, tesadüfen gördüm blogunu ve yorum yazmadan edemedim. Zira bunlar,yeni anne olmuş biri olarak şu sıralar en çok duyduğum sözler duygularıma tercüman olmuşsun :)

Iraz dedi ki...

Ruhdağı,
Ben de bundan sonrasının en azından kolay olmasını diliyorum :)
Sabahnur,
Hele de annelik..çok şükür ki hemen hemen tüm kadınların tecrübe edebileceği bir durum; ama sadece tecrübe karar ve yetki mercii yapmaz değil mi :)
Yeşim,
Umarım bundan sonra sık sık görüşürüz..Bak benim bebeğim 6 aylık oldu, biraz azaldı yorumlar..Ben hep "doktor dedi ki" diye başlayan cümleler kurup durumu kurtarıyordum..

Primarima dedi ki...

Sizi yeni keşfetmiş bulunuyorum nede iyi ediyorum.Yazı çok hoşuma gitti, bu cümlelerden nefret ede ede 2 yaşı gördük çok şükür biz, ama inanın hiç bitmiyor bu ve benzeri cümleler...ahh ahh diyorum sizin cevaplar harika olmuş, hele kucağa alma konusu ayrıcana bi güzel olmuş :)sevgiler.

Iraz dedi ki...

PrimaRima,
Ben senin bloguna uğramıştım birkaç kere..Tabi bu cevapların çoğunu içimden ya da eşimin kulağına fısıldamak şeklinde veriyorum..bu post benim sesli dile getiremediklerimin haykırışıdır:)
görüşmek üzere..

İLKAY dedi ki...

İyi seneler mutlı yıllar:))

kudret dedi ki...

benim güzel kızım ,diliyorumki en za senin sahip olduğun güzelliklere sahip bir oğul yetiştirsin ve onunla hep gurur duyarsın.... tıpkı benim seninle duyduğum gibi

Iraz dedi ki...

annem!!!

Damla dedi ki...

Bir de hamileliğin son döneminde çocuklu ailelerden "Uykusuz gecelere hazır mısın?" var. Hani çocuk yap, çocuk yap deyip duruyordunuz, tuzak mı kurdunuz bana :)

Bu arada duyduğumda şok geçirdim ama ablamın doktoru (gayet genç ve de iyi bir hastanede) hıçkırık için limon önermiş. Sadece bir-iki damla ağzına değdirin, ekşi tatla nefesini tutacak ve geçecek demiş. Ablam meraktan bir kere denedi ve gerçekten işe yaradı, bu arada da bebeciğin de hoşuna gidip yalanmasın mı daha ver der gibi. Limondan enfeksiyon olur falan diye tekrar denemedi. Zaten bebekler hıçkırmaktan bizim gibi rahatsız olmuyorlar, emzirmeye bile lüzum yok aslında.

Iraz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Iraz dedi ki...

Evet evet, tuzak olsa gerek..Bayıldım yorumuna :))

elfeyp dedi ki...

Merhaba,
Tanıdık şaşkınlıkları, öfkeleri yaşıyoruz :)
Ben de böyle dialoglara dayanamıorum.
Sevgiler...

elfeyp dedi ki...

Bu arada geçenlerde bi yerde daha duydum ıraz ismini. Çok üzüldüm 5 ay önce aklıma gelmemesine.
Çok güzel geliyor kulağa da..

Iraz dedi ki...

Çok teşekkür ederim, ben de seviyorum adımı..Ama seni şçyle teselli edeyim; emin olmak için "Kiraz, Ilgaz, ne dedin" gibi tekrarlayanlar olabiliyor ismimi söyledikten sonra..
Bu sevmediğim cümleler konusunda iyice sıyırdım yüzümü, şöyle bir ters baktım mı taktik falan geliştirmeme gerek kalmıyor..Nedense tecrübeli anne sayar oldum kendimi 7 ayda :))
Sevgiler..