12 Aralık 2008 Cuma

"biz" 5 yaşındayız...


"biz" olmak güzel şey..hatta bence lüks..ve de benim hayattaki en büyük lüksüm..

"kocam" an turgutumla biz olma halimizin üzerinden bugün itibariyle tam "5" yıl geçti..

neler sığdı neler bu beş yıla..

3 ev taşıma ki amelelik diz boyuydu her birinde..turgut her birinde ruhunun sevgi dolu elektrikçi, sabır taşı su tesisatçısı,hayal gücü sonsuz boyacı, yaratıcı iç mimar yanlarını konuşturdu da konuşturdu..ben de dinledim ha dinledim onun güzel ruhunu, az bulunduğundan emin olduğum muhteşem kalbine her seferinde hayran oldum..burda kendimi de takdir ediyorum ki hiç unutmadım ona hayran olmayı, esirgemedim hiçbir övgüyü "eş"imden..

1 şehir değiştirme..ki en büyük sınavı verdik/ veriyoruz beraber..bence kimse "özlemek" le sınanmasın..hele de istanbul'u özlemekle hiç sınanmasın..bize soğuk terler döktüren bir sınav bu..ve bana bir kere daha "çok şükür ki sen varsın" dedirten bir sınav bu..

1 nikah..geç kaldığımız, benim gözlerim vampir gibi oldu diye yol boyu ağlayıp sonra da saatlerce gülümsemekten yüzümün ağrıdığı..eveeeeeeet diye görgüsüzce bağırdığım ve de sonrasında hayatımızda hiçbirşey değiştirmeyen bir nikah..bunu çok önemsiyorum, hiçbir şeyin değişmemiş olmasını..çünkü "imza" hiçbirşeydir, "biz" herşey..

1 düğün..Kayhan Abi ve Park Mühendishane/ Mimoza..İmzadan önce uzun tango/ latin gecelerinde Süleyman la fıkralaşma, atıştırma.. el ele tutuşma, aşık olma, bir daha aşık olma, ara sıra da sarhoş olma, 2003- 2005 arasında her cuma/cumartesi bunu yapma..sonra da gidip orada düğün yapma!!!

bolca yağda yumurta ve kahvaltı..beraber hazırlamak, delice yemek..adanalı olmaya ve burada yaşamaya inat kaçak çay sevmemek..beraber sevmemek..

güzel, kısa, değişik ve heyecanlı tatiller..400 yıllık rum evinde balayımsı ve beraber Gümüşlük' ü sevmek ama Bodrum'u sevmemek..

sonra Rüzgar'ımız..ilk ayında 2 saat uyudu diye sevinmeler.. gaz çıkardı diye çığlık atmalar.. tükürdü diye kahkahalar.. büyüyecek diye ağlamalar..her anında beraber olmalar..anne olmalar, baba olmalar..çoğalmalar..

evet..biz olmalar..

ne kadar zenginim..

2 yorum:

Aybike dedi ki...

çok güzel çooook...
insanın aşkı, mutluluğu, zenginliği bu kadar güzel anlatması mümkünmüymüş yaa...
Allah hepimizde bu duyguları katlana katlana büyütsün ve sana bu güzel satırları yazacak bol vakit versin, amin! :)

Iraz dedi ki...

Aybike,
Sen konuşsan neler anlatacaksın kimbilir :))