16 Aralık 2008 Salı

Rüzgar 5 aylık...


tarih : 16.12.2008
yaş : 5 ay
kilo : 8570 gr
boy : 67.5 cm
baş ç: 44 cm

Rüzgar 5 aylık...çok büyüdü sanki..bende her ayki gibi bir heyecan bir heyecan!!!

büyüdükçe sorular azalıyor galiba..ya da ek gıda ve -umarım hiç olmaz ama- hastalıklar başlayana kadar bu böyle gidecek sanırım..

3 sorum vardı sorulacak..
1. burnunda et mi var, şu gördüğümüz ne?
2. sağ gözünün altında minik hava kabarcığı gibi birşeyler var, bunlar ne?
3. kilo alımı nasıl, ki bu soru değil sanırım, rutininde var kontrolün.

cevaplar:
1. doktor der ki; bu burnun doğal yapısı, et değil, büyüdükçe sen orasına burasına nispeten az bakıp varlığına alışacaksın oğlunun, o zaman takılmayacaksın..bu arada ben geniz etinden şüphelenmemiştim, sadece içi etli görünmüştü gözümüze, geniz eti de zaten öyle bakılınca görülen bişi değil, ek bilgi..
2. evet, hafif allerjik birşey bu ama kortizonlu bir krem yazmak istemiyor doktorumuz, gözün hemen altı olduğu için kaşırken gözüne girebilirmiş elinden,vs. gerek yok, bekliyoruz kendiliğinden geçecek.
3.sadece 590 gram almış. ek gıdaya başlamamak için 600 gr yeterli, 10 gr eksiğiyle anne sütüne devam kararı aldık. zaten artık eskisi kadar hızlı büyümesini beklemiyoruz..boyu da iyi gayet..gene biraz önden seyrediyor gelişimi..ek gıda meselesine gelince..istersen meyve suyu verebilirsin dedi ama ben "hımmm,ilk 6 ay yalnızca anne sütü tamam mı" diyenlerden olduğum için, Rüzgar' ı 1 ay daha lıkır, cok cok ve de ohhh tadında bir hayat bekliyor..ama heyecanlanıyorum ve de mama sandalyesi arıyorum!!!

neler yapar bu aralar peki..

dün itibariyle eliyle beni, babasını ve ne bulursa onu (dokunmanın ötesinde) avuçlamaya çalıştı!!!evet, sanırım bilinçli tutmalar ve tadına bakmalar (!) yeni yeni başlıyor..şuursuzca tutuyordu ama artık bilinçli olacak bu gibi geliyor bana..

destekli oturma..
çok şeker yahu..ama destek ler kalktığı anda elleri ayaklarına gidiyor gayet bilinçsiz ve de 2 büklüm oluyor bir süre sonra..fakat kikir kikir..çok şeker çookk..

günde 1 kere kaka yapma..hemen hemen..eee "4-5 günde bir" den sonra bize pek bir keyif veriyor bu durum..

sırt üstü uzanırken oynayarak ayaklarını tutmaya başladı..

yarım dönüyor, tekrar düzelebiliyor yardımsız..

sonra baby einstein izliyor oğlum..doğru mu emin değilim ama olumsuz birşey okumadım şimdiye kadar..zaten maksimum 15 dakika, ama o nasıl dikkatli bir izlemedir öyle..sanki haberleri izliyor ve biri birşey dese "1 sn, çok önemli birşey izliyorum" diyecek kadar hani..

uykusu gelince eeeeeeeee,uuuuuu,buuuuuu,aaaaaahhhhhhhh demeler ve de bazen ninniye eşlik etmeler..

çok tükürüyor çoookkk..

bir de işaret parmağıyla ağzını keşfediyor yahu..diş mi, değil henüz..ama kaşınıyor belki de diş etleri..

etkinlikler:
  • oyun halısında gittikçe uzayan zamanlar..
  • fış fış kayıkçı oynamalar..
  • koklamalar daha doğrusu koklatmalar..5 duyu çalışmalı..
  • farklı dokulara dokunmalar..(montessori metoduyla ilgili bir kitap okuyorum.oradan öğrendiği sürpriz sepetini hazırlamaya başladı annesi ona)
  • ceviz adam şik şak şok, ağız, burun, karın ,saç gösterilerek..bence hiçbir şey anlamıyor, ama yavaş yavaş..
şarkı, türkü işte..


ne diyelim, o mutlu biz mutlu..

2 yorum:

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Merhaba:) Rüzgar çok tatlı! Allah bağışlasın! Nazar değmesin! Eşim de oğlumuz olursa adını Rüzgar koymak istiyor:) Çok güzel bir isim gerçekten. Rüzgar'ı kocaman öpüyorum:)

Iraz dedi ki...

Kirpikteki Gözyaşı,
Teşekkürler..Bize de bir tatlı geliyor ki Rüzgarımız :))

İsmi beğendiğine sevindim, ben henüz 13 haftalık hamileyken koymuştuk adını, erkek olduğunu bile bilmiyorduk..Bence kız ismi de olabilirmiş, benim tanıdığım bir Rüzgar ablası var oğlumuz Rüzgar'ın..