19 Nisan 2009 Pazar

Rüzgar 9 aylık..


Kocaman bir 9 ay..

En sakininden doğumgünü için geriye kaldı 3 ay..1 yaş yahu, ben her yıl bitti mi "ey zaman, en tatlı rakibimsin.." derim...Bu sene rekabete son verdim, tadını çıkartıyorum her anın..

Bir gururlanıyorum ki çocuğun var mı diye sorduklarında, "evet 9 aylık bir oğlum var" derken..Eskiler oğlum doktor çıktı derken galiba tam olarak böyle hissederlermiş..

Haaa, bir deee, benim oğlum "tembel" çıktı...

Diş çıkarmadı, emeklemiyor, deliksiz uyumayı bilmiyor :))

Ama büyüdü, artık bir odası var!!!Bizimkinin tam karşısında...

Kendi kendine beslenme işaretleri veriyor, kendi kaşığıyla yemeyi delice reddettiği birşeyi benim çatalımı onun da tutmasına izin verirsem löpür löpür götürüyor, ama önce şöyle dikkatlice bir bakıyor yediği şeye..Önlükten kesin olarak nefret ediyor..Ben de saldım..Herşeyini kirletsin, heryeri kirletsin..Hemen temizliyorum arkasından ama yemek zamanlarında özgür bırakıyorum..Ve de büyük devrim, eğer kızartma ve ağır hamurişi falan yoksa, ki bizde seyrek olur zaten, bizim yemeklerimizden yiyor...Yemekler artık tuzsuz ve baharatsız pişiyor..Biz tabağımızda ekliyoruz..Özen gösterdiğim şey mutlaka bakliyat, et, tavuk ve balık yemesi bir hafta içinde..Ve de hala yoğurt..Buna özen göstermeme gerek yok, kendisi zaten delisi...

Günlük rutinimize gelirsek...Sabah 7 de gün başlıyor..Kahvaltı, 9 gibi ilk uyku, 1 ya da 1 buçuk saat sürüyor, uyanınca meyve, 13.00 gibi öğlen yemeği, 2 ile 3 arasında ikinci uyku, uyanınca yoğurt..akşam 6 gibi bizimle sofrada..az ama öz yiyor bizim yemeklerden..eğleniyoruz ailecek..ama ben bu öğününün doyurucu olduğunu düşünmüyorum..baskılara ve önerilere karşı koyamayıp, acaba bu çocuk açlıktan mı gece zırt pırt uyanıyor denemesi yapıp bebelac tahıllı gece öğünlerinden edindim..uykusunda hiçbirşey değişmedi, hatta çok yedirince daha çok uyandı..bitince yenisini almayacağım..hala karşıyım kutuya giren her hazır öğüne..evde ben yaparım tahıllı gece öğünü..

Gelelim uykuya..Gündüz hiç problem yok..mışıl mışıl..akşam 20.00 gibi odasına gidiyoruz..en geç 20.30 uykuya dalmış oluyor, emerek..neden hiç ama hiç bir fikrim yok, uyku döngüsü bir şekilde böyle oturdu, yatırdıktan yarım saat sonra mutlaka uyanıyor ama hızlıca tekrar uyuyor..sonra 12 gibi uyanıyor..nadiren bir de 3 gibi..mutlaka 5.30 da uyanıp bizim yanımıza transfer oluyor..ve 7 de sabah oluyor zaten..hepsinde emiyor mu? hayır..tekrar dalması zor oluyor mu? hayır..her gece böyle mi? hayır..12 den sonra her yarım saatte bir uyandığını bilirim..bakalım..bir yerde yanlış mı yapıyorum acaba..tracy hogg bilirkişisi bu ayda çoktaaan bebeklerin akşam 19.30 gibi yatıp sabah 7 gibi kalkması gerektiğini buyurmuyor mu? biz de tutmadı ya..bir de tracy sakın yatağa almayın diyor..ohh..iyi ki alıyorum..nasıl özlemiş oluyorum..zaten 1 saat sonra kalkıp işe gidiyorum..

Bir de parka gitmeye başladık..salıncağı görünce "x" oluyor Rüzgar..bindirmek için kucağımıza alıyoruz ve kollar yukarı doğru "v", bacaklar aşağıda ters "v"..şanslıyız ki emniyetli ve küçük salınacklar var semtimizin parkında..


İşte böyle...

9 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

diş, emekleme, uyku ve beslenme konusunda birebir aynıyız. yatış kalkış saatleri bile aynı. bu kadar olur.sanırım rüzgar'ın da uykuları 2 kısa uykuya döndü.

Iraz dedi ki...

evet ya, çok benziyorlar bence de..ben de ne zaman seni okusam aynı şeyleri düşünüyorum :))

Iraz dedi ki...

Hülya,
bir de iki kısa uyku gündüz uykusu değil mi..en az 1 saat uyuyor, çok nadir 45 dakika..bir öğleden önce bir öğleden sonra..

Primarima dedi ki...

boşverin geç çıksın o dişler çok daha iyi değilmi?

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

evet gündüz uykularından sözediyorum. bizim bazen bir kısa bir uzun(1,5-2 saat kadar) uyku olduğu oluyor. ama nadir işte.

Demet dedi ki...

nice aylara Rüzgarcık ..

xxx dedi ki...

sağlıkla büyüsün rüzgar.. benim kızda bazen bir kez bazen iki kez uyur gündüzleri.. kısa kısa.. diş çıkarma olayı değiştiriyor. bir gün başka diğer gün bambaşka.. emiyor olması çok güzel.. maşallah!!!

Iraz dedi ki...

Prima Rima bence de geç çıksın ama bir yandan da böyle giderse çıkarken işimiz iş diyorum, niyeyse..

Iraz dedi ki...

Demet & Pumpkin,
Teşekkürler..bazen çok hızlı büyüyor gibi geliyor..bazen de her gün yıl gibi, sanki 9 ay değil 9 yıldır bizimle gibi..
Her hali kabulum ama :))