19 Kasım 2009 Perşembe

İlginç



Ayça beni mimlemişti, bayağı da oldu, Rüzgar' a dair 7 "ilginç özellik"..Uzunca bir süre yazamadım çünkü ilginç birşey bulamadım ki..

Çok düşündüm, dert ettim bu post' u yazmayı ve ve ve...

1) Bizimki şapur şupur yüzünü hiç ekşitmeden limon yer, ben ona bakarken ekşirim o hiç ekşimez..

2) Bütün elektrikli aletlerden çıkan sesleri ding-dong-dın dın- daum gibi seslerle taklit eder, ilginç olan ise tonu bire bir vermesidir, çok şaşırmadık değil mi ,baba müzisyen dayı müzisyen..Olsun ben şaşırıyorum hala..

3) 3 öğün hatta 5 öğün yoğurt yiyebilir, bunda şaşıracak ne var demeyin, kaymaklı ekmek kadayıfı ile bile yoğurt yiyebilir, ev yoğurdu ama, nasıl bir damaksa ayırt ediyor hazır yoğurdu..

4) Her gidenin arkasından "gittiiii" diye ağlar,ağlamassa da mızık mızık mızıklanır- ne demekse- mümkünse herkes bize gelsin ama kimse gitmesin ister, gel gidelim diyenlere teklifsiz "atlar", bana da döner "by bye" der..

5) Hayvanlarla iletişim kurarken sesini inceltir, en tizden "miyi miyi, del del gıyı gıyı, gel pisi pisi" gibi sevgi sözcükleri kullanır, ve de hiçbirinden korkmaz, köpek Rüzgar' dan korkar,hırlar hatta kaçar, ama Rüzgar ı-ıh..

6) Doğduğundan beri evet evet abartmıyorum, doğduğundan beri enteresan bir temizlik takıntısı vardır, hatta zaman zaman küçük bir obsesif yetiştiriyorum dediğim oluyor, eller kirlenir, bizimki pis der ve birimiz silene kadar o eller havadan yere inmez, yere düşer kalkar kalkmaz pis der ve elini çırpar, altı temizlenir, bezine kötü kötü bakar, pis der..Ben değilim bu, babaya çekmiş..Kıllı tüylü şeylere dokunmaktan hiç haz etmez, onlara da pis der..

7) Mahalleli arkadaşları var, sayıyım, karşı apartmanın kapıcısı Ali Bey, ona uğramadan dolaşmaya başlamaz, terzi Coşkun Abi, Vodafone bayisindeki 2 satış görevlisi abla, Eser Mola İçgiyimde (!) çalışan abla..Abiii, ablaaaa diye bağırarak koşar onlara, gene döner bana by bye der..Herkese koşar, döner bana by bye der, herkesin adını söyler bana ise ısrarla "baba" der..

Edit: İki gündür "baba" lıktan "amme" liğe terfi ettirdi beni oğlum..

Önüm, arkam, sağım, solum sobe, saklanmayan ebe!!!!

Hülya' nın Tuna' sı
, Meripoint, Çınar ' ın annesi, Ceren' in annesi ..



Budur..

,

10 yorum:

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Süpersin Rüzgar :)

AycA dedi ki...

Çok tatlısın yahu Rüzgar..
Bu arada ben unutmuşum bizimki deacayip titizdir o kadar ki parmak boya yaparken bir anda ellerinin kirlendiğini fark etse boyayı bırakır!!
sinir bozucu benim gibi geniş geniş bir anne için..

Iraz dedi ki...

Yapıncak,
ben asıl Ada' nın son hallerini merak ediyorum, şok şok demiştin ya hani, onları işte :)

Iraz dedi ki...

Ayça,

Sinir bozucu hem de nasıl!!!

Ben en çok kakasına çişine falan pis demesine takılıyorum, bas bas bağırırım çocuklara tuvalet alışkanlığı kazandırırken "pis, kötü, yap kurtul" gibi kavramlarla vermeyin diye..Rüzgar 15 aylıkken kendiliğinden haber vermeye başladı bize, ama yaptıktan sonra, arada yanlış alarm veriyor, "pırt" lar karışıyor :) Biraz daha bekliyim, pırt ın arkası gelsin dediğim anda etrafımda "pis pis" diye dolanıyor, "pis değil annecim, kaka yaptın" demek de çok anlamsız..

Off Turgut off diyorum, genetik geçiş işte :)

Köpürcük dedi ki...

Harika ! : ))

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yazcak 2 madde bile bulamam derken 9 madde sıraladım:))

Iraz dedi ki...

Canfeza,
:)

Iraz dedi ki...

Hülya,

Okudum :)

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

ıraz
yelizin uyku postuna yaptığın yorum üzerinden bir post attırmanı bekliyorum. yani çocukların kişiliğini oluşturan şeyler, attac.parent. vs
imza: araştırmaya üşenen armut pişsin ağzıma düşüsn diyen hülya

Iraz dedi ki...

Tamam :)

Yakın zamanda!!!