19 Şubat 2010 Cuma

Öyle yani.

Hayal kurmayı unutmadığım için mutluyum..Ucu kaçık hayaller kuruyorum bu ara, utanmasam pembe panjurlu..Hani Rüzgar bu kadar küçük olmasa roman yazayım ben bile derim, öyle çok anlatacak şeyim var sanki, söylenecek şarkılar, ve de meşk..

Rüzgar büyürken hallerinden bahsetmeli ve de bolca..

Sarılınca oğluma, kocaman geliyor bana, garip ruh halleri sardı beni, pijamasını çıkartmıyorum mesela bir süre, öyle gezsin izleyeyim istiyorum, poposundaki beze bile hayran hayran bakıyorum..Öyle anlıyor ki hayranlığımı, gelip yüzünü yüzüme sürüyor, mis..Çıt çıkarmadan izliyorum oğlumu, ben aşık, itiraf edeyim mi, oğlum birine aşık olunca kıskanacağım biliyorum..

Şarkı istiyor benden uyurken, anne tatiii diyor..Başlıyorum söylemeye, anne tati diyor "O" şarkı değilse, denedim, defalarca, "O" nu söyleyene kadar "tati, tatii" diye tekrarlıyor, onu söyleyince kapatıyor gözlerini.."O" mu..Mazi kalbimde bir yaradır, bahtım saçlarımdan karadır...İlginç değil mi..

Öyle papağan ki, hiç susmuyor, cümle değil, kelimeler, herşeyi ama herşeyi tekrar ediyor, isimlendiriyor, sorduğum herşeye cevap veriyor..Kızıyor ben anlamazsam ne dediğini, ağlamaklı oluyor, "ağlamadan anlat, anlamıyorum" deyince susup yeniden anlatmaya başlıyor, ne zor işi..Ve ne güzel beni söylediğimi yapmaya gayret edecek kadar sayması..

Herkesi seviyor ama en çok aydedeyi..Öyle seviniyor ki onu görünce, olmadı kitaptaki muz, şekil kovasının yarım ay şeklindeki parçası, çeyrek elma, aydede yaratıveriyor kendine, sonra da "Aydede beebaaa" diye bağırıyor, aydede merhaba yani..

Bunları hatırlamak istiyorum bu zamanlara ait, olur mu, olur..

Ha bir de ben bir hayal kuruyorum bu ara, ve kurduğum hayale güveniyorum..Nasıl yani, öyle yani..

11 yorum:

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Irazcım ne güzel yazmışsın, Ömür ile geçirdiğimiz eski günler geldi aklıma. Öyle çabuk büyüyorlar ki. Öyle çabuk birey oluyorlar ki. Bir zamanlar gözlerinin içine baktığım, gözündeki bir damla yaş için canımı vereceğim kızımı bazen ağlatıyor olmam nasıl acıttı bak kalbimi şimdi.
İnsan önceliklerini sık sık kendine hatırlatmalı, yazın iyi geldi.
Özledim, bir program daha mı yapsak acaba?
Selamlar, sevgiler.

Iraz dedi ki...

Ayten Merhaba,
Dün senin yazını okuyunca birşeyler yazmak istedim,demek ki yazmış oldum, ne iyi olmuş iyi gelmesi :)
Ağlattığımız anlar da sanırım hayatın bir parçası, az olsa keşke ve de sebebi bizim ruh halimiz olmasa..
En fenası kendi acımı oğlumdan çıkarmam olur sanırım, öyle hikayeler duyup iyi etmeye çalışıyorum ki hergün..
Ben de özledim, evet bir program daha yapalım, önümüzdeki cumartesi seminer var biliyorsun, onu bir atlatayım, hemen görüşelim olur mu!!!

Güneş Akay dedi ki...

Kıskanç kaynana olucam diyon yanii :))
Biz de begümü anlamadığımızda elimizden tutup anlatmaya çalışıyor, genelde o bizi anlıyor ama biz onu ıııhh..

Iraz dedi ki...

Kıskançlık anlık olur, oğlum sevdiyse severim diyorum, yani yetişkinliğinde ortak bir dilimiz olur diye hayal ediyorum :) Ama tabiki bilemem :)

elif ada dedi ki...

Iraz nasıl sevindim bilemezsin. Ben de hayran hayran Ada'yi seyrediyorum. Kasi, gozu, herseyi bana nasil kusursuz gorunuyor. Sonra da kendime acayiplesme Umur diyorum. Simdi baskalarinin da benimle ayni seyleri yaptigini bilmek rahatlatti beni. Bu arada Ruzgar'in sarki secimine sonsuz saygi duydum. Ben de cok severim o sarkiyi. Opuyorum yakisikli oglunu

Adsız dedi ki...

Merhaba

TÜRKİYE DEVLETİNİN RESMİ TARİH DESTANLARI
müttefiklerimiz yenildiği için biz de mağlup sayıldık safsatası.

Fransız kuvvetlerini Bulgaristan’a ve Belgrad'a girmeleri almanya ile irtibatı kestiğinden osmanlı'ya cephane ve malzeme akışı durdu.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KAPİTALİST DEVLETİNİN ORTADOĞU'DAKİ ROLLERİ
1924-1939 arasında musul'un ingiliz mandası altındaki ırak'a bırakılmasıyla hatay sorununun çözümü sağlandı.

2. emperyalist paylaşım savaşı sonrasında arap milliyetçiliği ve ortadoğu ülkelerinin ulusal çıkarlarına karşı emperyalist kampın jandarmalığına soyunan Türkiye Cumhuriyeti (T C)

1948'de israil'i tanıyan ilk müslüman ülke

SSCB'nin ortadoğu'da etkinliğini önlemek için kurulan 1955 bağdaş paktı'nda da yerini aldı.

1956'da mısır'ın süveyş kanalını millileştirme önerisi üzerine düzenlenen uluslararası konferansta batı ittifakı'nın yanındaydı.

1957-1958'de Cezayirlilerin yazgısını tayin hakkının görüşüldüğü birleşmiş milletler (bm) toplantılarında hep cezayirlerin aleyhinde oy kullandı.

1958'de ABD'nin lübnan'a müdahalesinde incirlik üssünü ortadoğuyu bombalaması için açtı.

Iraz dedi ki...

Aykut Bey,
Hani profilinizde yazmışsınız ya "..." olmaya çalışıyorum diye, böyle olunmaz ki, yürekli olmak lazım önce ve sizi dinlemeye hazır olanlarla, sizi dinlemek isteyenlerle çıkmalısınız yola en başta..Bir annenin "kişisel" alanına böyle sorgusuzca girip doğru olduğuna inandığınız şeyleri saygı sınırlarını unutarak okutturarak değil..
Hiç olmadı Aykut Bey ve bence olamayacak da sizin adınıza..
Yorumunuzu tabiki sileceğim ama beni okuyan "anne" lere duyduğum saygı gereği cevabımı da görebilmeleri için biraz daha tutuyorum..
Bir de sizi benden uzak tutar mı bilmiyorum ama ben Atamı çok ama çok seviyorum..

Ömer Tuna dedi ki...

hayal kuralım kuralım hep hiç durmadan. Kurdukça gerçek olsun o anlar:))
Iraz yazmak istersen mim'in var bir ara uğrarmısın bana?

füsfüs dedi ki...

aydede aşkına:) ne çok seviyorlar değil mi
defne kestiğim tırnağını bile aydede diye çağırarak son noktayı koydu sanırım:)

Iraz dedi ki...

Umur,
Hayranlık, tam olarak bu, hele de pijamalı, hele de uykulu :)

Iraz dedi ki...

Füsun,
Süpermiş Defne, bak tırnak da çok yaratıcı :)

Ömer Tuna' nın annesi,
Mim' i aldım :)