16 Mayıs 2010 Pazar

Bir haller & tişim deldi & olan biten

Sabah sabah uyandım, saat an itibariyle 07:57, haftaiçi uyumak için bugünü beklerken, hazır Rüzgar da uyandıktan sonra kendi kendine oyalanabileceği zamanlardayken, ben uyandım, evde herkes ve herşey uyuyor..Gözümü açtım ve krep yapayım oğluma dedim, fırladım, şimdi bekliyorum uyansın bebeklerim..

Ben biliyorum bir haller var üzerimde, sol gözüm seyiriyor sürekli, elim yazıya gitmiyor ama iç sesim bıdır bıdır susmuyor, içimin bir yeri acıyor..sebep; oğlumu özlüyorum ben, hem de delice..İstanbul' a taşınmak mesai saatlerimde hiçbirşeyi değiştirmedi, 17:30 evdeyim en geç hala, ama ne değişti bilmiyorum, çok özlüyorum..Belki artık birlikte yapabilecek o kadar şeyimiz var ki, ama yapacak zamanımız yok..Hala en geç 21.30 da uyuyor Rüzgar, yani 4 ssatimiz var, bunun 2 saatinde parktan içeri gelmek istemiyor, 2 saat, seyrediyorum oğlumu bol bol, kendimi kaybediyorum desem yeridir..



Haziran başında beze veda etme denemesi yapacağız, isterse, külot almıştım bir sürü, bayıldı hepsine, zaten 14 aylıktan bu yana icraatı sonlanınca haber veriyor Rüzgar, arada oyuna dalıp söylemese de genelde rahatsız oluyor..

Şimdi soruyorum:
-oğlum külot giyince ne yapacaksın
-tülot diy, tulalete ditti.
-çişin gelince ne diyeceksin bana?
-tişim deldiiii
-kakan gelince peki?
-tatam deldiii

Bu diyalog onu çok eğlendiriyor, içeriğin ne kadarının farkında bilmiyorum ama hala bizimle tuvalete geliyor, oturağına oturuyor, şortun üzerinden pipisini siliyor,sifonu çekip by bye yapıyor, çok eğleniyor..

Yöntem olarak bezi direk çıkaracağım, anlatıyorum şimdiden, bezi çıkartacağız, hava sıcak olacak, o zaman gibi..Çok şükür ki sıcak ve soğuk hava arasında farkla ilgili enteresan bir hassasiyeti var Rüzgar' ın, üşüyünce pencereyi gösterip "oğut, tapat" der. "Oğut" soğuk demek, "s" leri söyleyemiyor :)Sıcakta eminim soyunacak kendiliğinden, o derece sıcak değil henüz..Bezi direk çıkaracağım çünkü oturağa kıyafetiyle oturmak istiyor, soyunmayı reddediyor, genel bir çıplaklıkta daha rahat edeceğimizi düşünüyorum..Sadece düşünüyorum, Rüzgar karar verecek..



İş iyi gidiyor, engelli çocukların ailelerine aile danışmanlığı yapıyorum..Offf diyorum...Meslekte 10 yıla yaklaşmışken kim bana profesyonel ol diyebilir ki..Bu kadar laf yeter değil mi..Ama boynumun borcu yazacağım..Bir sonraki yazım okul öncesi dönemde otizm belirtileri olsun mu, olsun, erken tanı o kadar önemli ki..

Yakında annelerin dünyasında da yazmaya başlıyorum, heyecanlıyım..Bu haftasonu bu bölge için oyun grubu duyurularıma başlıyorum, onun için de heyecanlıyım..



Şimdi bir şarkı başladı radyoda..Sana inandım koştum geldim, dünde ne vardı unuttum geldim, dünya yansın koy verdim, bana biraz renk ver, diyor kadın..

11 yorum:

Mlke_Btkn dedi ki...

bizim buralar ısınmaya başladı aslında ve biz de başlasak diyorum ufak ufak, ama bizim bücür hazır değil sanırım, ıı-ııı'y la cevap veriyor her tuvalet sözümün sonunda :(

ama bu sene bende düşünüyoruma rtık bakalım umarım sorunsuz hallederiz ;)

elif ada dedi ki...

Hoşgeldin Iraz. Alışmanıza sevindim. Bu arada Rüzgar ne kadar tatlı olmuş. Sevgiler
Umur & Ada

ZEYNEP dedi ki...

Rüzgar ne kadar büyümüş, çok tatlı olmuş çok! Ve bu halleri İstanbul yapıyor :( Çocuklar büyüdükçe, paylaşılacaklar çoğaldıkça , bu şehirde az olan zaman hiç yetmiyor insana..4 saatin keyfini çıkarın, senin hepsine yetebileceğini düşünüyorum ben, sevgiler..

Kaymacina dedi ki...

Bir de buradan aramıza hoşgeldin demek istedim :) ve güzel oğlunu birkez daha görmek.

Ömer Tuna dedi ki...

hoşgeldiniz özledik sizi arada bir gözüküp gidiyorsunuz.
Rüzgar çok büyüdü gerçekten, hepsi biliyo bu çişi, tatayı ama işlev yok yahuu

Isil Simsek dedi ki...

Merhaba Iraz,
biz de bir tasinma telasi vardi,uzun zamandir okuyamadigim bloglara br goz gezdireyim dedim.Biz de Istanbul'a donduk yeniden.Alismaniza sevindim,biz halen alisma sancilari cekiyoruz.Minik Ruzgar'a opucukler

Iraz dedi ki...

Melike,
Ben salacağım öyle çıplak, bezimi bağla derse hiç zorlamayacağım ama, biraz ortalığa yapacak ilk günlerde, sonra bitecek..ya da bitmeyecek, Rüzgar nasıl isterse öyle olacak..

Iraz dedi ki...

Umur, teşekkür ederim, büyüdü Rüzgar değil mi, değişti yüzü gözü, teşekkür ederim :)

Iraz dedi ki...

Zeynep ne güzel cümleler bunlar!!!İstanbul mu yapıyor, emin misin, Adana da da bu kadar zamanımız vardı, çok çalışmıyorum ki burda da, ama çok özlüyorum oğlumu, ben yapabileceklerimiz çok diye olduğunu düşünüyorum, bütün günü birlikte geçirince o kadar çok şey yapıyoruz ve zaman öyle güzel geçiyor ki..

Iraz dedi ki...

Kaymacina, teşekkür ederim!!!

Iraz dedi ki...

A-aa, siz de mi döndünüz..O kadar özlemiştik ki biz İstanbul' u, alışmamak deyince aklımıza Adana geliyor..
Yolunuz açık olsun, buralar en kısa zamanda eviniz olsun o zaman :)