20 Temmuz 2011 Çarşamba

Okul & Küçük Kara Balık

Oğlum şimdi okullu..

Yaşı itibariyle bir gurur geldi oturdu oğlumun kalbine, sardı ruhunu sakince..Bunu ona baktığımda öyle net görüyorum ki..Öğretmenleri "şimdi siz biraz Rüzgar' ı anlatın" dediğinde, gururlu bu aralar dedim..Dudağı büzülür ya Rüzgar' ın, büzülmesin diye öyle dümdüz oluyor yüzü,ki bu kadar düz olamaz hiçbir çocuğun yüzü deyip gurur efendi ile önemli bir buluşma yaşadığını anlıyorum hızlıca..Bunu yazdım çünkü okulda herhangi bir kaygısını bastırmasından endişe ediyordum...İzliyorum onu okulda, o kadar çocuk ki, o kadar kendi ki, o kadar istediğini yaşıyor ki, şükürler olsun...

Küçük Kara Balık' ta Rüzgar'ı sakince karşıladılar,çığlıklar ve hoşgeldin öpücükleri ile değil, yapay bir coşku ile hiç değil, hoşgeldin dediler ve çembere onu da eklediler en "gerçek" haliyle..Çember zamanında hem ben hem de Rüzgar, tüm sınıfla tanıştık.Ben heyecanlı idim evet :) Rüzgar? Evet o da..Sonra öyle doğal, öyle kendiliğinden oldu ki herşey, bir çalışma seçti kendine, ve başladı Rüzgar' ın okul hayatı..



Okul hakkında minicik bir bilgi:

Bir grup ebeveynin biraraya gelmesiyle başlayan “Veli İnisiyatifi Montessori Okulu” girişimi Temmuz 2010′da ilk meyvesini verdi ve Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği kuruldu. Ardından derneğin iştiraki olarak kuruluşuna başlanan çocuk evi, Ekim ayı’nda, Küçük Kara Balık Çocuk Evi adıyla eğitim hayatına başladı.

3-6 yaş arası çocuklara eğitim veren Küçük Kara Balık Çocuk Evi, kar amaçsız, velileri tarafından kurulup tamamen Montessori eğitimi veren ilk okul olma özelliğini taşıyor.


Rüzgar neden bir Montessori okulunda sorusunun cevabı için, bir tık...

Montessori eğitim sistemi hakkında en genel hatları ile bilgi sahibi olabilmek için tık tık..

Ve okulu biraz gözünüzde canlandırabilmeniz için:












Ve okul hakkında sormak istediğiniz herşey için; iraztoros@yahoo.com a yazabilirsiniz, ben önümüzdeki yıl hem bir veli hem de bir psikolog olarak okulda olacağım..Facebook sayfamızdan takipte olmak için de bir tık.

Hayatımıza hoşgeldin Küçük Kara Balık, inan hoşgeldin,Rüzgar' ın derin sulara açılmaya niyetli olduğu bu günlerdeki eşliğin bana çok iyi geldi, görüyorum ki ona da..

6 yorum:

Tülay Çulha Sarı dedi ki...

Merhabalar, ben de Küçük Kara Balık'ı yakından takip ediyorum. Oğlum iki buçuk yaşında ve üç yaşından sonra, kreşe başlamasına karar verdiğimizde inşallah benim oğlum da o samimi çembere katılacak, çok istiyorum. Mutluluklar diliyorum, sevgiler...

Iraz dedi ki...

Merhaba Tülay Hanım,
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için. En kısa zamanda tanışmak üzere diyelim o zaman :) Sevgiler.

Ege'nin annesi! :) dedi ki...

Rüzgar ne kadar şanslı, hem yakınlarında böyle bir okul var hem de annesi orada bir psikolog! :) Oğlum da bu konuda o şekilde şanslı olsun isterdim. Ne yazık ki çevremizde bir "Küçük Kara Balık" yok. Yine de takipte olacağım. Umarım Facebook'ta velilere yönelik farklı aktivite paylaşımları olur.
Sevgiyle,
Ege'nin annesi Burcu

Iraz dedi ki...

Merhaba Burcu,
Bildiginiz üzere Küçük Kara Balık bir veli inisiyatifi :) Sizin oralarda da olabilir birgün, neden olmasın :)
Sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Canimm, hayirli ugurlu olsun hepinize!

Iraz dedi ki...

Canım sağol :) Ailecek bekliyorum, bekliyoruz :)