12 Haziran 2009 Cuma

Rüzgar' ın Menüsü




Kahvaltı(08:00-09:00 arası)
Taze Meyve ve yoğurt barındıran lor, ceviz, ev yapımı ekmek, gün aşırı yumurta sarısı, Rüzgar'ın çay zannettiği pekmezli sıcak/ ılık su.Artık yavaş yavaş domates bir de..

Ara Öğün I (11:00-12:00 arası)
2 çay kaşığı az suda pişmiş irmikle zenginleştirilmiş taze meyve, pazarda o hafta en bol ne varsa o yani..

Öğle yemeği (13:30- 14:00 arası)
Evde ne varsa o, mutlaka yoğurt eşliğinde, yoksa Rüzgar çok iştahlı yemez, bu iyi mi kötü mü henüz emin değilim.."Evde ne varsa o" yu biraz açacak olursak, bizde kızartma yüz yılda bir olur, hamur işi olmaz çünkü bilen ve yapan yoktur, hazır salça son yıllarda hiç almadık ev yapımı buluyoruz Adana'da, ondan da az koyuyoruz zaten ve yazın domatesle pişiyor herşey, baharat ve tuz tabağımızda ekliyoruz artık Rüzgar'la aynı yemekleri yiyoruz diye, bulyon falan ı-ıh, dondurulmuş gıda ı-ıh, varsa gerçek et ya da tavuk suyu yoksa yok, bir de organik falan değil ama mevsim sebzeleri tüketiyoruz, konserve de ı-ıh. Aynı hafta içinde bakliyat,sebze, et, tavuk ve balık yiyor mutlaka.. Et ve tavuk köfte olarak ya da yemeğe eklenmiş olarak, balık çorba halinde.

Ara Öğün II (16:30- 17:30 arası)
Tahılla zenginleştirilmiş kuru ve taze meyve karışımı.

Akşam Yemeği (20:00)
Yeni yemek pişmemişse öğlenin aynısı.

Gece Öğünü
Gece öğünü yok, kendisi biberon ve mama almamayı tercih ettiğini kesin bir dille (!) belirtti, biz de biraz ikna etmeye çalıştıktan sonra saygı duyduk tercihine..Geceyarısından önce uyanırsa babasının servis ettiği suyu içiyor. Geceyarısından sonra 2 gibi annesiyle son kez yakınlaşıp (!) uykusuna devam ediyor..Bazen de daha sık yakınlaşmak istiyor tabiki ama babasının şefkat dolu kollarında unutturuyoruz bu isteğini..Gündüz yüksek kalorili bir menüsü olduğu için gecekiler açlık uyanmaları değil alışkanlık uyanmaları..

Söz konusu olan bir bebeğin çocuk oluşuna şahit olmaksa beklentiler zamanla minicik kalıyor, temenniler ve gözlem yol haritanız haline geliyor..

9 yorum:

elbruze dedi ki...

merhabalar, bu menüden kendimize uyarlama yapabilmek adına bir şey soracağım. Rüzgar sabah kaç gibi uyanıyor? Kalkar kalkmaz mı bu kahvaltıyı veriyorsunuz yoksa güne sütle başlayıp kısa bir süre sonra mı bu kahvaltıyı yapıyor?

Iraz dedi ki...

Merhaba,
Rüzgar 06.30 gibi uyanır, en geç 07.00..Kalkınca biraz anne koynu ve anne sütü :))
8 den önce kahvaltı yok..Sizde durum nasıl?

Unknown dedi ki...

Irazcım sabah kahvaltısında pekmezli su alternatifi ıhlamur olabilir :=) alerji için de büyük koruma.. :=)onun içine de pekmez koyabilirsin tabii

AycA dedi ki...

London değil ben Ayça :=) hehe

Iraz dedi ki...

Ayça,
London da hiç fena bir nick değil :))
Pekmeze taktım çünkü uzun süredir demir damlası vermiyorum, hatta sanırım hiç vermedim :P
Kışın ıhlamur veriyordum hergün, ama sanırım unuttum!!!Verebileceğimi yani..Bir de sanki kış içeceği gibi geliyor bana, saçma aslında, tamam, iç konuşmalarımı sesli yaptım yarın tekrar ıhlamur veriyorum, üstelik alerji için koruma olduğunu bilmiyordum :))

elbruze dedi ki...

Merhaba, benim kızım da 06:30 gibi kalkıyor. Uyanınca kahvaltısını hemen veriyordum ama havalar ısındığından beri sabahları bir şey yemez oldu. Yarından itibaren sizin gibi yapıp önce emzirip sonra da iyice açılınca kahvaltı vereceğim. Bakalım belki o zaman daha iştahlı yer.

Iraz dedi ki...

Bence biraz acıkmasını beklemek mantıklı..Rüzgar' ın sabah emmelerini çok önemsiyorum çünkü zaten artık emme sıklığı çok azaldı, hatta sık falan değil diyebilirim :) Sonra da bekliyorum..Bir deneyin bence de..

elbruze dedi ki...

Iraz, neredeyse 1 haftadır sizin yöntemi uyguluyorum ama sonuç olumsuz. Daha da az yiyor şimdi. Umarım bu iştahsızlık kalıcı olmaz.

Iraz dedi ki...

Bence sıkma canını, her çocuk farklı neticede, bir de havalar çok ısındı, etkileniyor olabilir..Bizden yola çıkarak düşün..Biz de hergün aynı iştahla yemek yemeyiz ki..
Biraz onun istediği gibi olsun :))