30 Ocak 2011 Pazar

pazar fısıltıları

Semineri yaptım geçen pazar, ama ne macera, lap top açılmadı, gitti canım sunum, koştum Asuman'ıma, aldım onun dilinden hiç anlamadığım koca ellerimin altında kaybolan minicik notebook unu, yazdım ettim ama içime sinmedi ki..Yine de ertesi gün minimum 2 saat konuşacak biri için az sayılabilecek bir uyku, sabah bum, benim emektar açıldı..Herneyse, seminer güzeldi, tahminimden fazla soru, tahminimden daha katılımcı anneler ve tahminimden güzel..Ve ne güzel geri dönüşler aldım, her hafta yapalım diyen bile var..Sanki bu seminerlerden bir yaşantı grubu doğar gibi..Sanki annelerin konuşacak çok şeyi var gibi..İyi bir tatilden dönmüş gibi huzurlu hissediyorum kendimi her iyi işten sonra, dediğim şey çocuklarla ilgili herşey diye sanırım ..

Ve İstanbul..Alışmanın önemini bilen var değil mi..Alışmak sevmekten daha zor geliyor diye bir şarkı var ya en arabeskinden, öyle zamanlarım oldu..2 ev değişikliği bünyeme fazla geldi..Şimdilerde evime alıştım, koltukların yerine, Rüzgar' ın odasına, mutfağın ince uzunluğuna..Az önce Turgut eve geldi, yüzü buz gibi, İstanbul' da soğuk kokusu diye birşey var Adana' da olmayan, yok mu, ben mi uyduruyorum, daha güzel, bu şehir beni hep konuşturuyor..

Bir de Cemal Süreya' nın bir şiiri var, beni öp sonra doğur beni..

Ve başka..Rüzgar' ın hayal gücü var..Notlar almam gereken..Mesela:

Şimdi burda yangın çıkmış, ben söndürürüm sen hiç merak etme anne, vızzzzz, ooovvvv, ama elektrikler kesildi, hemen bir tamirci bulalım, evet buldum(bu arada dört dönüyoruz evin içinde..)Söndü, şimdi şarkı söyleyebiliriz..

Anne, ben kutup ayısı olayım sen katır ol, bu yatakta zıplayalım, sonra saman buluruz yemek için..


Anne devekuşları cikcik diyerek mi uçar, uçmaz, eskimo gibi öperler mi beni, öpmez, anne gelebilirsin mi, anne beni duymuyorsun mu, anne benim uyumamam lazım çünkü çok acıktım o yüzden şimdi kahvaltı etmem lazım, anne bak elephant ımda uyumuş ama ben uyumassam güzel olur..

Bir de tekrar okumaya, okuduklarımı yazmaya başladım, Şebnem İşigüzel okuyorum bu ara..

Ve şimdi gidiyorum kocamın getirdiği İstanbul simidini yemeye..Bir de ıslak hamburger var ki kendisi bir post eder..Tamam..Gittim..

10 yorum:

elif dedi ki...

Iraz tekrar teşekkürler...
Annelerin konuşmaya ihtiyacı var,özellikle bir bilenle:)

Iraz dedi ki...

Ben teşekkür ederim Elif, bu kadar çok soru soran anneyi bir arada görmek, gerçekten dinlediklerini hissetmek..Benim için öyle güzel bir deneyimdi ki..Devam edeceğiz :)

Unknown dedi ki...

Dört gözle bekliyor olacağım :))
Sevgiler

Sedef Uncu Akı dedi ki...

Ben kacırdımm, ve bundan sonrakileri de kaçıracağım büyük ihtimalle eminim çok çok güzel geçtiğine. İnşallah katılanlar yazarlar da oralardan okurum. Yeni sayfalar açtığını hissettim ya da ilave sayfalar demeli belki de çok sevindim. Emeğine sağlık

Iraz dedi ki...

Bahar!!!
3-4 hafta sonra ikincisini yapacağım, biliyorsun bu "Aile İçi İletişim Seminerleri-1" idi..
Konuya karar vermeye çalışıyorum..

Iraz dedi ki...

Sedef!!!Asıl ben seni kaçırdım :( Nasıl görüşemedik ya..
Ve evet, detayları da biliyorsun, bir şekilde yeni bir sayfa var hayatımda evet..sayfanın rengini seçme kısmı kaldı belki de..

Itır dedi ki...

Çok isterdim bu seminerlere katılmayı..Ankara' ya gelsen misafir olarak?? :)
Hayal gücüne ve laflara bayıldım..
Islak hamburger lafı ise şu an itibarı ile başımı döndürmeye yetti..mmm!

Iraz dedi ki...

Itır neden olmasın, seve seve gelirim :) Yeterki bir gönüllü organizatör olsun..
Islak hamburger için ise ben beklerim İstanbul' a :)

Filiz Morkoç dedi ki...

Irazcım sana tattırmamız gereken çokkkk "İstanbul tadı" var daha demektir bu... Örnek : Balık-ekmek-soğan, şampiyonda kokoreç, aksarayda midye dolması, adalarda midyetava.....

Iraz dedi ki...

Filiz,
Ben üniversite yılları ve sonrasındaki ilk birkaç yılımı İstanbul' da geçirdim,ve sonrasında minicik bir memleket havası molası aldım :)Aksaray' da midye dolması hariç deneyimledim hepsini ama biliyor musun hiç böyle bir deneyimim yok gibi davranabilirim, sen bana turistmişim gibi davran, ben de "hımmmm, İstanbul güzel, yemekler şahane "diye dolanırım, bayılırım, sabah sabah midye dolma çekti ya canım sayende :)