3 Kasım 2008 Pazartesi

kadına yönelik şiddet


tam olarak ne zaman başlamıştım diyorum..biraz flu..galiba ilk "kızlar ip atlar, erkekler top oynar" ayırdına vardığımda, tam da ilkokula giderken ve de okulun kocaman bir bahçesi varken..ya da ben de çift tekerlekli bisiklet sürebilirim inadımın tuttuğu günlerde..benim için gurur meselesiydi diyebilirim çünkü üç tekerlekliden iki tekerlekliye terfi etmek, denge sağlayabiliyor olmak o zaman da önemliydi benim için..

herneyse..tam olarak ne zaman başlamıştım diyorum..sanırım ortaokula giderken..saçımızın varlığını çekme hakkı zanneden güdük oğlanı dövmeye karar verip kızları toplamışken..
sonra lisede "kadını adı yok" u okumuşken...

sonra evime, tarsus'uma dönmüş ve de kadın sığınma evi kurucusu olmuşken..

adli tıp master'ı yaparken, ve de eş+çalışan anne+yeni yemekler öğrenmek isteyen insan+evini hergün silmek isteyen ama beceremeyen kişi+TEZ YAZMASI GEREKEN ÖĞRENCİ olmuşken...
tezimin konusu " aile içi şiddete maruz kalan kadınların MMPI profilleri"..

yani o adı olmayan kadınlar dayak yediklerinde, aşağılandıklarında, harçlık istemek zorunda bırakıldıklarında ama alamadıklarında, kötü lakapları olduğunda, zorla soyunduklarında ne kadar incinmişler, nasıl hastalıklar eklemişler kalplerine ve de bedenlerine bunu inceliyorum..

bilin istedim..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Lanet olsun ya sabah programlarında da dolu var halimize şükredelim :(

Demet dedi ki...

Irazcığım ellerine sağlık, yakın takipteyim :)