2 Kasım 2008 Pazar

thanks god I'm still reading..thanks god? no!! thanks my dear husband..


OKUYORUM/ SANA GÜL BAHÇESİ VADETMEDİM

okudugum ilk kitap "deliliğe" dair..ve de psikolog olmaya karar verdiğim..şimdi tekrar okuyup ne hissettiğimi anımsamaya çalışıyorum ama çok başarısızım..bu başarısızlığıma çevresel sebepler bulma gayretindeyim..puding pişirirken ya da Rüzgar' ı gezdiririken okumaya çalışınca empati yeteneğim azalıyor gibi..ama her ne isem bu kitabı okurken psikolog olmaya karar verdiğim hallerimde, o hallerimi takdir ediyorum..özlem ve saygıyla nıyorum kendimi..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Aynı fikirdeyim yeni bitirdim bende tavsiye ederim sevgiler

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

benim de çook sevdiğim bir kitaptır :)
Maya'yla kitap okumam mümkün olmuyor asla, ne mutlu sana:)

Iraz dedi ki...

aslında benim de rüzgar' la çok mümkün değil ama babası bana acıyor zaman zaman ve ben de nerde kalmıştık diyorum..

Yesim dedi ki...

Cok seneler once okuyup cok etkilendigim, begendigim bir kitapti, acaba simdi ne hissederim diye dusundum ben de.

İLKAY dedi ki...

Merhabalar,
Üniversitede öğrenciydim. Koridorlardan birine bir kitap standı açılmış. Çok istedim bu kitabı almayı ama cebimdeki param sadece bir kitaba yetiyordu. Bende elimdekini bir Borges kitabına vermitdim. Aklımda kaldı senelerce, bu kitabı almaya çalıştım ama mutlaka bir sebepten alamadım. Şimdi alabilecek durumdayım ama yeni sebebim hiç aklıma gelmiyor olması. Kitaplığımda beni okuuu diye çığlık atan henüz kapağını açamadığım 17 yeni kitap ve 2 yıldır yarım bekleyen 4 kitapa ihanet edip gidip almalımı yarın acaba. Yoksa bu kadar yıl bekledikden sonra onu okuyabileceğim zamanlaramı saklamalı almayıp.
Acaba yıllar önce okumuş olsaydım benimde mesleki tercihimi değiştirebilirmiydi?
Çok hoşuma gitti yazzdıklarınız, hatırlattıklarınız.
Sevgiler

Iraz dedi ki...

ben bu halleri çok iyi biliyorum İlkay..yani hem paranın 2 kitaba yetmemesini, hem de bekleyen ve yarım kalan kitapların bünyede yarattığı suçluluk duygusunu..bence al, sonra biraz beklet ve tadını çıkart..hazzı ertele yani :)

SERAP dedi ki...

Deborah' aklımda tutabildiğim nadir roman kahramanlarındandır. Bende bu kitabı okduktan sonra istemiştim psikolog olmayı ama sanırım sizden 1 sene sonra doğduğum için meslek lisesi engeline takıldım:(