3 Mart 2009 Salı

finger-foods

Diş sıkıntısı mı acaba?

Rüzgar huzursuz...Soğuk havuç verdik eline..Bu ilkti..Kaşısın dişlerini diye..Olayı çözemedi..Salladı ses çıkar mı diye, e çıkmadı tabiki..O zaman yüzüne bile bakmadı..Toktu çokça..Ama açken olacak bence..

Aslında finger-foods bildiğim kadarıyla, Amerika' da falan, "0" kalori olan ve bebeklerin elleriyle yiyebileceği atıştırmalıklar, ağızda da kolayca erirlermiş..Bizim havuç bu değil ama işin içinde finger ve food var ya :)

Amerika' da falan ne demekse..Rüzgar' ın dişi çıksın, annesi bolca uyusun da düzgün cümle kursun..

6 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

işte bizz.. aynısı bizde de var. huzursuz uykular, mızmızlanmalar vs. sanırım diş. biraz da eşzamanlı gelişen ayrılık endişesi sanırım

Iraz dedi ki...

evet ayrılma anksiyetesi bence de kesin var!!o yüzden ben işe giderken öpüp kokluyorum, "annecim ben işe gidiyorum, by bye" diyorum mutlaka..anladığından değil de bir anda beni evin içinde göremeyip tedirgin olmasın diye bir veda seromonisi oluşturmaya gayret ediyorum, mümkünse de merdivenlerden inerken by bye yapıp arkamdan kapıyı kapattırıyorum!!

Burcu dedi ki...

Merhaba, bir ugrayalim Ruzgar beyi gorelim dedik :) Pek seker tosuncuk masallah.
O havucu azicik buharda pisirip de verirsen nasil goturur Ruzgar :) Ama dislerine fazydasi olmaz o ayri, tam finger food olur o zaman.
Ben Nehir'e 6 aydan beri eliyle tutup yiyebilecegi seyler veriyorum. Yeni yeni catal kullanmaya bile basladi. En sevdigi sey mama sandalyesinin tepsisine dokulen butun fiyonk makarnalarin hepsini ayni anda catala gecirebilmek. Yemiyoruz tabi, sadece catalliyoruz :)

Iraz dedi ki...

hemen yarın haşlayıp deneyeceğim..sevgiler..

Primarima dedi ki...

Bende aynı şeyi tavsiye edecekdim ama yorumlara bakınca benden önce söylemişler zaten.Hafif haşla diyecekdim ,ama hafif ...yoksa dişe faydası olmazki, sert şeylerle daha iyi kaşıdıklarıiçin:)

Anne İş'te dedi ki...

Sevgili Iraz;
nuk marka diş kaşıyıcının biz ilk dişlerimizde çok faydasını gördük.Buzlukta tutuyorsun.Sonra sıkıntısı olunca...şöyle buz gibi,gırç gırç....Ağrısını hafifletiyor ve yine ekmek kabuğu..Bir dene istersen