29 Mart 2009 Pazar

Yürüteç mi Emekleme mi..


Açık ara emekleme yaptığım tüm içsel anketlerde..Fakat Rüzgar böyle düşünmüyor..

Bizde durum şu, daha doğrusu şu idi..Rüzgar yüz üstü mutsuz, 1 dakika bile sürmüyor ki çağırıyor bizi..Sırt üstü bile daha mutlu...Koca adam oldu, oturmaktan yorulduysa eğer,mümkünse yatsın sırt üstü, yakalasın ayaklarını- ki kendilerini poğaça kıvamında tam yemeliktir-, tııırrrrhhh, dedeee, neneee(sanırım anne), ba baaaa bağırsın dursun..Ama sakın yüz üstü durmasın ve de emeklemesin..Ama ayakta dursun hatta anne ya da baba iki elinden birden tutsun, o da yürüsün tıpış tıpış..

Sonra sıkılsın ve de deli gibi merak etsin neler oluyor bu evde, nerde ne var diye..Alsın bel fıtıklı nenesi ( anne!!) kucağına, dayanamasın bu nene ve babasıııı diye bağırsın 18 saniye içinde, gelsin kıymetli koca, o devralsın nöbeti..Bu arada alakasız bir nesneye tam o esnada takıntılı bir bağlılık gösteren Rüzgar Suman sabitlemek istesin babayı oraya..Sabitlenmezse baba, "-ama benim bununla işim bitmedi kiii..", diye bir ağlamak tuttursun..Olmuyor efendim..Sabır, erkek gücü, baba şefkati, anne yüreği falan dayanmıyor bu 10 kilo 750 gram yavruyu non stop taşımaya..

Sonra kem ler küm ler başlasın, alsak mı acaba geyikleri, daha "-asla efendim, olmaz, vıdı vıdı dıdı dıdı.." dediğim neleri "hay hay" diyerek yapacağım utancı içinde kıvranan çok bilmiş anne soluğu en yakın Chicco mağazasında alsın ve de bir adet şundan edinsin..

Ben biraz tedirgin, Rüzgar çokça mutlu..

3 yorum:

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yaa bazen doğrunun ne olduğunu bilsek de herşey elimizde olmuyor. "demekki emeklemek istemiyor bu kadar basit" diyerek atla bence bu mevzuyu. tuna da istemiyor emeklemek. bu aralar dizinin üzerine kalkıp bir yerlere yetişmeye çalışıyor ve başarıyor gibi. demek ki emeklemeden yürüyenler kervanına katılacak diyorum ben. her bebeğin bir doğal gelişim süreci var ve biz fazla müdahale edemiyoruz. yürüteç de bazı bebekler ve anneleri için adeta bir kurtarıcı olabiliyor. özellikle rüzgar gibi tombalak bi kuzuya sahiplerse:))

Iraz dedi ki...

Ne güzelmiş Tunacığımın dizüstü kalkma gayreti..Korkum tam da böyle birşeyleri engeller miyim diye ama ister istemez koyver gitsin modundayım..Bu arada ben de emeklemeden yürümüşüm, çokça genetik bu işler tabiki..

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

eee ben seni sobelemyi unutmuşum. seni de sobeledim canım, mevzuyu biliyosun :))